Què fem a l'esplai?

A l’Esplai Fem-nos Amics fem diverses activitats al llarg de tot l’any, en les que realitzem jocs, dinàmiques, tallers i excursions.

 

Durant el curs escolar fem esplai els dissabtes de 16:30h a 18:30h. Cada trimestre hi ha excursions, sortides de cap de setmana i tota mena d’actes familiars, com la pujada del pessebre o la festa de final de curs.

A l’estiu fem colònies i campaments, d’entre 7 i 10 dies, que acostumen a ser a l’agost. Durant aquest temps compartim instants únics mentre fem amics.

 

I de juny a setembre també fem casals d’estiu, on combinem deures escolars amb activitats, tallers i una visita setmanal a les piscines municipals.

                           Com s'organitza l'esplai?

A l’esplai dividim els infants i joves en diferents grups en funció de l’edat. Cada grup rep el nom d’una sabata. Els més freqüents són:

  • Babutxes, Catiusques, Albarques, Xancletes, Sandàlies, Xiru-ques, Peus de gat, Escarpins, Borseguins i Esclops

 

El grup de monitores també rep el nom d’una sabata, els Sabatots. Els pares i mares reben el nom d’Espardenyes, i n’hi ha que formen part d’un grup més compromès amb l’esplai que rep el nom de Recalços.

Què és l'esplai?

L’Esplai Fem-nos Amics és una entitat oberta a tothom que promou un acompanyament de l’infant a través d’una acció educativa fonamentada en tres àmbits:

Una opció de persona, que fomenta el creixement personal mitjançant el respecte, el compromís i la reflexió.

Una opció de societat, creada a partir de la tolerància, el pluralisme i la integració. Una opció educativa, que acompanyi, nodreixi de valors com el respecte i la justícia i promogui la mútua influència entre persones.

Una opció cristiana, que promogui la dimensió transcendental i el diàleg personal com a part de la seva educació.

Logo.png
DOCUMENTS
RRI

El Reglament de Règim Intern (RRI) és un document per regular la vida interna del centre així com establir i concretar les relacions entre els diferents sectors i àmbits que formen part de la comunitat educativa, en el nostre cas, l'Esplai. El RRI recull la concreció en regles i normes, els drets i deures dels participants i l’organització del funcionament dels recursos humans, materials i funcionals del centre.
Aquest document és modificable a través d'esmenes i disposicions, per així aconseguir perfeccionar-lo a mesura que noves situacions requereixin nous plantejaments.

Un ideari és un conjunt de valors; un conjunt de criteris amb què actuem, volem actuar o ens agradaria fer-ho. I, això és important, perquè depenent dels criteris que tinguem (d'allò que valorem) desplegarem unes conductes o unes altres.

Pel que a continuació, us trobareu el nostre ideari, que és el recull dels valors que segueix l'Esplai Fem-nos Amics en el seu dia dia i en la seva educació.

Ideari

Aquesta entitat rep subvenció de:

Direcció general de joventut de la Generalitat de Catalunya

Regidoria de participació ciudadania i transparència de l'Ajuntament de Reus

Logo Esplai 2.jpg